Çocuk Gelişimi bölümü tarafından düzenlenen kütüphanelerle ebeveyn-çocuk etkileşimli çalışmaların değerlendirilme toplantısı 05.07.2022 tarihinde İstinye Üniversitesi Topkapı kampüsünde Kütüphaneler Daire Başkanı Ahmet Aldemir, Kullanıcı Hizmetleri Şube Müdürü Öznur Özer ‘in katılımıyla gerçekleşti. Yapılan toplantıda Doç. Dr. Hale DERE ÇİFTÇİ ve Dr. Öğrt. Üyesi Gülcan URHAN kütüphanelerde yapılan ebeveyn çocuk etkileşimli çalışmaların önemine vurgu yapmakla birlikte, çalışmalar sonucunda yapılan odak gruplarda katılımcılardan aldıkları dönütleri paylaştılar. Dönütler arasında katılımcılardan çalışmaların sıklığının artırılması, ergenlere yönelik seminerlerin sıklığının artması gibi talepler yer aldı.
Çocuk Gelişimi Bölümü ÇGE010 ÇOCUK VE MÜZİK dersini alan değerli bölüm öğrencilerimizin Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Gezer eşliğinde ders içeriği doğrultusunda gerçekleştirdiği MÜZİK DİNLETİSİ ile sağlıkta müziğin önemi vurgulandı.
RİTİM = SAĞLIK = MÜZİK = HAYAT realitesinden hareketle yaşamsal dönemlerimizde ritim olgusuna bağlı olarak müziğin sağlıktaki önemi; dinleti repertuvarında bulunan ezgiler ile başarılı bir şekilde öğrencilerimiz tarafından hem sözel ve hem de ritmik olarak ifade edilmiştir.
14.06.2022 tarihinde İstinye Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü öğrencileri Prof. Dr. Şaziye Senem Başgül'ün kurucusu olduğu Güneş Çocuk Akademi'yi ziyaret etti. Ziyaret sırasında interdisiplinler çalışma modeli öğrencilere tanıtıldı.
Öğrencilerimizle ilgilenen hocalarımıza misafirperverliklerinden ve paylaştıkları bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.
Çocuk Gelişimi Bölümü DSÜ görevlendirmeli hocamız Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Gezer önderliğinde "SULTAN 2. BAYEZİD DARÜŞŞİFASI - MEDRESESİ ve DİĞER TARİHİ MEKANLAR" Eğitim - Kültür Amaçlı gezi gerçekleştirildi.
Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin beyaz önlük giyme töreni Kongre Merkezi'nde Doç. Dr. Hale Dere Çiftçi, Dr. Öğr. Üyesi Şebnem Gümüşçü, Dr. Öğr. Üyesi Feride Gök Çolak ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Gezer'in katılımlarıyla gerçekleştirildi.
20 Mayıs Çocuk Gelişimciler günü kapsamında artık sahada olan ilk mezunlarımızı davet ettik. Bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaştıkları için çok teşekkür ederiz, gurur duyduk.
Gönül Akay lisans eğitimi boyunca yapmış olduğu projelerini, akademik başarılarını ve yayınlarını aktarmış olup ardından mezun olduktan hemen sonra çalışmış olduğu MLPCARE Sağlık Grubundaki çalışma faaliyetlerini, hastanedeki yönetimsel süreçlerini, aksiyon ve operasyonel çalışma stratejilerini bizlere aktarmıştır.
Selin Ateş lisans eğitimi alırken girmiş olduğu KPSS ve E-KPSS sınavlarına hazırlanma süreçleri ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına atanma süreçlerinden bahsetmiştir.
Melike Ebrar Bilgin yapılan etkinlikte özel eğitim kurumlarında çalışma süreçleri çocuk gelişimcinin özel eğitimde ki yeri görev ve sorumlulukları özel eğitimde çalışmanın ayrıcaklıkları ve kariyer hedeflerini bizimle paylaşmıştır.
Büşra Şura ŞİMAY Çocuk Gelişimi Alanında Yüksek Lisans sürecinin nasıl ilerlediğini, başvuru şartlarını, başvuru için neler yapılması gerektiğini, ders süreci, tez ve tez danışmanlığı sürecini bizimle paylaşmıştır.
Dilan İşin özel eğitimde Çocuk Gelişimcinin çalışma süreçleri ve yurt dışı kariyer plânlaması, hedefleri ile ilgili bilgilerini bizimle paylaşmıştır.
Zeynep dilşat yıldız özel eğitimde çalışma süreçlerini, aile danışmanlığı ve eğitimi yüksek lisans sürecinden bahsetmiştir.
MLP Care ve İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi bölümü işbirliği ile 8 Ocak Cumartesi günü çocuk gelisimcilerin hastanelerdeki rolünün farkındalığını artırmak ve hekimlerle disiplinlerarası çalışmanın önemi vurgulamak amacıyla "Sağlık Alanında Çocuk Gelişimciler" konulu çalıştay düzenlendi. Çalıştayda sabahtan panel, öğleden sonra 5 farklı konu üzerinde tartışılmak üzere çalıştaylar planlandı. Panelde ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarında çocuk gelişimine bütüncül bir yaklaşım ve çocuk gelişimcinin rolü, sağlık sistemi içerisinde çocuk gelişimciler, hastanede çocuk gelişimci enerjisi, hastane ortamında eğitim, pediatrist gözüyle sık karşılaşılan gelişimsel sorunlar, çocuğun gelişimsel değerlendirilmesi ve aileye verilen destek konuları tartışıldı. Öğleden sonra yapılan çalıştaylarda ise çocuk gelişimcilerin hastane ekibindeki yeri, hastanelerdeki sorumlulukları ve hastanede yaşadıkları sorunlar, hastanelerde çocuk gelişimcilerin mevzuat ve yönetmeliklerde yeri, hastanelerde çocuk gelişimcilerin çalışma ortamları ve fiziksel donanımı, gelişimsel değerlendirme, izlem ve erken müdahele çalışmaları, çocuk gelişimci, aile ve hastane personeli ile iletişim konuları üzerine tartışmalar yapıldı. Ekte tüm bu bilgileri içeren çalıştay kitapçığı yer almaktadır. Bilgilerinize sunarız ve katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederiz.
Gökkuşağı Çocuk Gelişimi kulübü tarafından düzenlenen 'Savaş ve Çocuk' konulu seminer Prof. Dr. Gülsen Erden'in anlatımıyla online olarak gerçekleştirilmiştir. Davetimizi kabul ettiği ve değerli bilgilerini öğrencilerimiz ile paylaştığı için Prof. Dr. Gülsen Erden'e ve bizlerle birlikte olan tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.
İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 4. sınıf öğrencileri Liv Hospital Bütüncül Çocuk Sağlığı ekibi bünyesinde yaptıkları staj kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında hazırladıkları etkinlikleri gerçekleştirdiler.
Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından düzenlenen 'Gelişimsel Tanılama ve Çocuk Odaklı Aile Danışmanlığı' konulu seminer Prof. Dr. Nilgün Metin' in anlatımıyla 25.03.2022 tarihinde online olarak gerçekleştirilmiştir. Davetimizi kabul ettiği ve değerli bilgilerini öğrencilerimiz ile paylaştığı için Prof. Dr. Nilgün Metin'e ve bizlerle birlikte olan tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.
MLP Care ve İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi bölümü işbirliği ile 8 Ocak Cumartesi günü çocuk gelisimcilerin hastalerde rolünün farkındalığını artırmak ve hekimlerle disiplinlerarası çalışmanın önemi vurgulamak amacıyla "Sağlık Alanında Çocuk Gelişimciler" konulu çalıştay düzenlendi. Çalıştayda sabahtan panel, öğleden sonra 5 farklı konu üzerinde tartışılmak üzere çalıştaylar planlandı. Panelde ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarında çocuk gelişimine bütüncül bir yaklaşım ve çocuk gelişimcinin rolü, sağlık sistemi içerisinde çocuk gelişimciler, hastanede çocuk gelişimci enerjisi, hastane ortamında eğitim, pediatrist gözüyle sık karşılaşılan gelişimsel sorunlar, çocuğun gelişimsel değerlendirilmesi ve aileye verilen destek konuları tartışıldı. Öğleden sonra yapılan çalıştaylarda ise çocuk gelişimcilerin hastane ekibindeki yeri, hastanelerdeki sorumlulukları ve hastanede yaşadıkları sorunlar, hastanelerde çocuk gelişimcilerin mevzuat ve yönetmeliklerde yeri, hastanelerde çocuk gelişimcilerin çalışma ortamları ve fiziksel donanımı, gelişimsel değerlendirme, izlem ve erken müdahele çalışmaları, çocuk gelişimci, aile ve hastane personeli ile iletişim konuları üzerine tartışmalar yapıldı. Tüm katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi ile Çocuk Gelişimi bölümü çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir. Çocuk Gelişimi Bölüm başkanı Doç. Dr. Hale Dere Çiftçi, araştırma görevlisi Buket Tan ve Sektörlerle İş Birliği Ofisi Koordinatörü Şule Kılıçarslan projelerin devamı için AKDEM'i ziyaret etmiştir. Nazik davetleri için çok teşekkür ederiz.
Çocuk Gelişimi Bölümü aracılığyla Uzman Fizyoterapist Çiğdem Ergül tarafından DIR FLOORTIME 101 eğitimi lisans 4.sınıf ve yüksek lisans öğrencilerine ücretsiz olarak verilmiştir. Katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz.
İstinye Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri olarak Çocuk Gelişimi öğrenci dergisi çıkarmaya başladık.
İlk sayımızda “Çocuk Gelişimci Kimdir?” başlığı ile çocuk gelişimi mesleğini tanıtmaya çalıştık. Birbirine çok karıştırılan Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Öğretmenliği arasındaki farklılıkları açıklamaya, çocuk gelişimi mesleği ile ilgili merak edilen bazı sorulara yanıt vermeye, İstinye Üniversitesi, Çocuk Gelişimi Bölümü ve Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrenci Kulübümüzün gerçekleştirdiği etkinlikleri paylaştık.
Bundan sonra da ayda bir sayımızı sizlerle paylaşacağız. Her sayımızda da farklı konu başlıklarıyla; alanında uzman kişilerle yapılacak röportajlar, çocuklar için etkinlikler ve sağlıklı tarifler/ egzersizler, üniversitemizden ve bölümümüzden güncel haberler, bizlerden sizler için özenle seçilmiş kitap ve film önerileriyle sizlerle buluşmak için sabırsızlanıyoruz.
20 Mayıs Çocuk Gelişimciler Günü kapsamında Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından Doç. Dr. Hale Dere Çiftçi moderatörlüğünde “Çocuk Gelişiminde Profesyonel Eller” adlı panel gerçekleştirilmiştir.
Panelde dört farklı alanda çalışan kıymetli Çocuk Gelişimci konuklarımız saha deneyimlerini paylaştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Hizmet Merkezi’nde görev yapan Çocuk Gelişimci Leman Özcan “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda Çocuk Gelişimci Olmak”; Özel Klinik ve Danışmanlık Merkezi kurucusu Çocuk Gelişimci Uzm. Gülberk Benan Özan “Özel Klinik ve Danışmanlık Merkezlerinde Çocuk Gelişimci Olmak”; Sağlık Bakanlığı'nda görev yapan Neşe Doğançelik “Sağlık Bakanlığı’nda Çocuk Gelişimci Olmak” ; Özel Eğitim alanında çalışan Dr. Ender Marangöz “Özel Eğitimde Çocuk Gelişimcilerin Rolü” konuları ile deneyimlerini paylaştılar. Bu özel günümüzde katılımcılar ile deneyimlerini paylaşan değerli konuklarımıza teşekkür ederiz.
İstinye Üniversitesi Gökkuşağı Çocuk Gelişimi Kulübü, 19 Mayıs 2021 tarihinde Zoom üzerinden saat 13.00’de kahoot uygulaması ile yarışma düzenlenmiştir. Daha sonra kulüp üyelerimizin hazırladığı “Çocuk Gelişimciler En Çok Merak Edilen Soruları Cevaplıyor” adlı videoları izlendikten sonra konferans açılış konuşması gerçekleştirilmiş ve söz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurper ÜLKÜER’e bırakılmıştır. Ülküer dernek kuruluşu, yönetim kurulu, öğrenci komisyonu ve derneğin temel değerlerini tek tek açıklamıştır. 3 saat süren konferans sonrasında Prof. Dr. Nurper ÜLKÜER öğrencilerin sorularını cevaplamıştır.
Öncelikle Sayın Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurper ÜLKÜER ‘e davetimizi kabul ettiği için çok teşekkür ederiz. Katılım sağlayan tüm öğrenci arkadaşlarımıza da teşekkür ederiz.
Ayrıca 20 Mayıs Çocuk Gelişimciler Günü kapsamında İstinye Üniversitesi Gökkuşağı Çocuk Gelişimi Kulübü koordinatörlüğünde kulüp üyeleri ile en çok merak edilen sorulara yanıtlardan oluşan videoyu sizlere sunuyoruz.
İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ GÖKKUŞAĞI ÇOCUK GELİŞİMİ KULÜBÜ
Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından düzenlenen 'Pandemi Sürecinde Teknoloji ve Medyanın Çocuk Gelişimi Üzerindeki Etkisi' konulu seminer Çocuk Gelişim Uzmanı Aziz Küçükkelepçe' nin anlatımıyla 30.04.2021 tarihinde online olarak gerçekleştirilmiştir. Davetimizi kabul ettiği ve değerli bilgilerini öğrencilerimiz ile paylaştığı için Aziz Küçükkelepçe'ye ve bizlerle birlikte olan tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü ve Sağlık Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümleri iş birliği ile 24 ve 25 Nisan tarihinde 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenmiştir.
24 Nisan tarihinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından online olarak düzenlenen şenlikte sabah eş zamanlı olarak Doç. Dr. Hale DERE ÇİFTÇİ tarafından “Pandemi Sürecinde Aile-Çocuk İlişkileri”, Uzm. Can ÜNVERDİ tarafından “Erken Çocukluk Döneminde Ev Ortamında Dil Gelişiminin Desteklenmesi” aile eğitimleri ile başlamıştır. Sonrasında çocukların katıldığı 3-6 ve 7-11 yaş gruplarına yönelik sanat, bilim, müzik, drama, hikâye okuma ve hareketli oyun kategorilerindeki çeşitli etkinlikler çocuklarla beraber uygulanmıştır. Günün sonunda tekrar ailelere yönelik hazırlanan ve eş zamanlı olarak Dr. Öğrt. Üyesi tarafından “Dikkat Eksikliği Olan Çocuklar ve Ders Çalışma Alışkanlıklarının Düzenlenmesi” ve Uzm. Psikolog Sibel CESUR AKYUNAK tarafından “Online Eğitim ve Evde Destek” aile eğitim çalışmaları ile sona ermiştir. Şenlik sonunda ise çocukların çizip gönderdikleri resimlerden oluşan “Çocukların Gözünden Covid-19” temalı resim sergisinin açılışı İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal KARAÖZ tarafından yapılmıştır.
Öncelikle bu şenliğin yapılmasına fırsat sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Erdal KARAÖZ’e,
Bu şenliğin hazırlanmasına öncülük eden Prof. Dr. Peyami ÇELİKCAN ve ekibine,
Aile eğitim çalışmalarında bilgi ve deneyimlerini bizimle paylaşan Uzm. Psikolog Sibel CESUR AKYUNAK ve Uzm. Can ÜNVERDİ’ye,
Şenlik kapsamında çalışmalara yaratıcılıkları, emekleri ve üstün performansları ile katkı sağlayan öğrencilerimize ve katılım sağlayan çocuk ve ailelere
TEŞEKKÜR EDERİZ.
Sağlık Bilimleri Fakültesi, ISU
Çocuk Gelişimi Bölümü
Bu haftaki Topluma Hizmet Uygulamaları Ders konumuz ONLİNE EĞİTİM SÜRECİNDE ÇOCUKLARIMIZA NASIL DESTEK OLMALIYIZ?
“Online eğitim nedir? Online eğitimin yararları nelerdir? Online eğitim sırasında çocuklarımızın karşılaştığı güçlükler nelerdir? Online eğitiminde çocuk için nasıl bir ortam hazırlanmalı? Derse girmeden önce ortam nasıl hazırlanmalı, eğitim sırasında çocuğa nasıl rehberlik etmeli, online eğitim sonrası kalan zamanı çocukla nasıl verimli değerlendirebiliriz?”
İŞTE BU SORULARIN YANITLARINI EKLEDİĞİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZ HAZIRLADIĞI EL KARTI, AFİŞ, BROŞÜR VE KİTAPÇIK DA BULABİLİRSİNİZ.
23 Nisan Çocuk Şenliğimiz için artık hazırız. Provalarımızı tamamladık. Çekimlerimizi yaptık. Artık şenliğimize katılacak aile ve çocuklarımızı heyecanla bekliyoruz. Cumartesi buluşmak üzere…
Uzman Klinik Psikolog Filiz Mega ile “Vaka Tartışmaları-3” konulu konferansı gerçekleştirmiştir.
Konferans açılış konuşması gerçekleştirildikten sonra Mega, ergenlik döneminde yeme bozukluğu problemi olan bir vakayı etik kurallar çerçevesinde paylaşmıştır.
1 saat süren konferans sonrasında Filiz Mega öğrencilerin sorularını cevaplamıştır. Öncelikle Sayın Filiz Mega'ya davetimizi kabul ettiği için çok teşekkür ederiz. Katılım sağlayan tüm öğrenci arkadaşlarımıza da teşekkür ederiz.
İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ GÖKKUŞAĞI ÇOCUK GELİŞİMİ KULÜBÜ