HASTANELERDE ÇOCUK GELİŞİMCİ OLMAK ÇALIŞTAYI

MLP Care ve İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi bölümü işbirliği ile 8 Ocak Cumartesi günü çocuk gelisimcilerin hastalerde rolünün farkındalığını artırmak ve hekimlerle disiplinlerarası çalışmanın önemi vurgulamak amacıyla "Sağlık Alanında Çocuk Gelişimciler" konulu çalıştay düzenlendi. Çalıştayda sabahtan panel, öğleden sonra 5 farklı konu üzerinde tartışılmak üzere çalıştaylar planlandı. Panelde ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarında çocuk gelişimine bütüncül bir yaklaşım ve çocuk gelişimcinin rolü, sağlık sistemi içerisinde çocuk gelişimciler, hastanede çocuk gelişimci enerjisi, hastane ortamında eğitim, pediatrist gözüyle sık karşılaşılan gelişimsel sorunlar, çocuğun gelişimsel değerlendirilmesi ve aileye verilen destek konuları tartışıldı. Öğleden sonra yapılan çalıştaylarda ise çocuk gelişimcilerin hastane ekibindeki yeri, hastanelerdeki sorumlulukları ve hastanede yaşadıkları sorunlar, hastanelerde çocuk gelişimcilerin mevzuat ve yönetmeliklerde yeri, hastanelerde çocuk gelişimcilerin çalışma ortamları ve fiziksel donanımı, gelişimsel değerlendirme, izlem ve erken müdahele çalışmaları, çocuk gelişimci, aile ve hastane personeli ile iletişim konuları üzerine tartışmalar yapıldı. Tüm katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür ederiz.