Sosyal Hizmet

akilova
Sunum
social work
Sosyal Hizmet Bölümü hocamız Dr. Öğretim Üyesi Gülcan URHAN Fransa’nın Saint Malo kentinde gereçkleşen “33rd CIF International Conference 2019” Konferansında “Transformation of social policy and the current tendencies in social aid field in Turkey” konulu bir sunum yapmıştır. 30 ülkeden yaklaşık 200 sosyal çalışmacının katıldığı Konfreans’ta hocamızın sunumu ilgiyle takip edilmiştir.
Sosyal Hizmet bölümü öğrencileri otizimli bir baba olan Sam Dawson’un kızı Sue ile olan trajik hikayesnin anlatıldığı “ I AM SAM” isimli filmi izlemiştir. Filmin konusu sosyal çalışma mesleğiyle birebir ilgili olduğu için büyük bir dikkatle izlenmiştir. Film sonrası aralarında filmi tartışan öğrenciler için oldukça zihin açıcı ve farkındalık yaratıcı bir etkinlik olmuştur.
Sosyal Hizmet Bölümü tarafından 29 Nisan 2019 tarihinde düzenlenen ve CIF Finland Şubesi, Sosyal Hizmet Alanında Çalışanlar Derneği, BM Göç Ofisi, Uluslararası Kriz Grubu (IRC) ve Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün katılımıyla gerçekleşen panelde Tükiye ve Finlandiya'da göçmenlere ilişkin güncel sorunlar ve sosyal çalışma uygulamaları tartışıldı.
7 Mayıs 2019 Salı günü Prof. Dr. İlhan Tomanbay çağrılı olarak gittiği Karabük Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümünde öğrencilere öğrencilerle sosyal çalışma mesleği üzerine interaktif söyleşi gerçekleştirdi.
Sosyal Çalışma Kulübü ve Sosyal Hizmet Bölümü tarafından düzenlenen “ Benim Otistik Bir Çocuğum Var” etkinliğinde otistik çocuğa sahip olan iki anne, yaşadıkları zorlu süreçleri ve çocuklarıyla geçen 24 saatlerini öğrencilere anlattılar.
6-8 Nisan 2019: tarihlerinde Antalya Kemer’de yapılan Uluslararası Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Sosyal Hizmet Modelleri Çalıştayında Prof. Dr. İlhan Tomanbay  Bağımlılık alanında Sosyal Çalışma Mesleğinin yeri konulu bir sunum yapmıştır.
İstinye Üniversitesi SBF Sosyal Hizmet Bölümü öğrencisi Büşra Rana Özşahin “Erasmus+ Staj Hareketliliği Projesi” kapsamında İngilizce sınavından üstün bir puan alarak yurtdışında staj yapma imkanı kazanmıştır. Öğrencimizi tebrik ederiz.
Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Tomanbay eşliğinde Türkiye’de bir ilk gerçekleştirerek “Ritm Çalışmaları”
İstinye Üniversitesi Haberler
“Toplumsal Değişme ve Değişen Meslek: Sosyal Çalışma” konulu bir sunum gerçekleştirdi
“Dünya Kadınlar Günü’nde Kadın Sığınma Evleri” Konulu Etkinlik Düzenlendi