Sağlık Bilimleri Fakültesi

Sosyal Çalışma ve Felsefe Seminerleri

22.05.2021 Cumartesi günü itibariyle Hacettepe Üniversitesi Sosyal Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bölümü Emekli Felsefe Profesörü Dr. İsmail DEMİRDÖVEN Hocanın katkılarıyla ve Prof. Dr. İlhan TOMANBAY’ın moderatörlüğünde altı hafta boyunca devam etmiş olan sosyal çalışma-felsefe söyleşileri İstinye Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü ve SABEV’in işbirliğiyle düzenlenmiştir.

Seminer serisinin ilk haftasında sosyal çalışma felsefesi, düşünmek, kendini bilmek ve bütünü görmek gibi kavramların üzerinde durulurken ikinci haftada ise “Sosyal Çalışma Mesleği ve İnsan” ana teması ile insan’ın tanımı yapılabilir mi sorusu tartışılmıştır. Serinin üçüncü haftasında felsefede farklı insan görüşleri ve insanın ne’liği sorunu üzerine odaklanılmış; dördüncü haftada sosyal çalışma mesleği ve toplum kavramı gündeme getirilmiştir. Son olarak beşinci haftada toplum felsefesi, etik kurallar çerçevesinde ele alınmaya çalışılmış altıncı haftada ise ilk beş haftanın sunumları genel olarak değerlendirilerek tartışmalar gerçekleştirilmiştir.

Düzenlenen sosyal çalışma-felsefe seminerlerini toplamda 250’nin üzerinde katılımcı takip ederken altı hafta boyunca eksiksiz yer alan katılımcılara ise İstinye Üniversitesi tarafından katılım belgesi verilmiştir.