Yaşlılarla Ortak Gelecek: Dönüştürücü Bir Değişim

Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Tomanbay, Sinop Üniversitesi'nde "Yaşlılarla Ortak Gelecek: Dönüştürücü Bir Değişim" başlıklı konferans verdi. İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa; Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz ve Prof. Dr. Rıza Bayrak, Fakülte Dekanları, Kurum Müdürleri, akademik-idari personel, kıdemli gençler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Prof. Dr. İlhan Tomanbay verdiği “Yaşlılarla Ortak Gelecek: Dönüştürücü Bir Değişim” konulu konferansta yaşlıların toplumdaki rolü, yaşlanma sürecinde sağlık ve refahın korunması, yaşlılara yönelik hizmetlerin iyileştirilmesi ve yaşlı nüfusun katılımı ve saygınlığı gibi konuları ele aldı. Bu kapsamda sosyal sağlığın önemine de vurgu yaptı. Yaşlı bireylerin toplumla bağlarını güçlendirmenin önemine vurgu yapan Prof. Dr. İlhan Tomanbay, sosyal etkileşim içerisinde olan yaşlıların yaşam kalitesini artırabileceğini; fizyolojik, mental ve ruhsal olarak daha sağlıklı kalmalarını sağlayabileceğini söyledi. Dolayısıyla aktif yaşlanma sürecinde Sosyal Çalışma mesleğinin önemine dikkat çekti.