Sağlık Bilimleri Fakültesi

Çocuk Hakları Paneli

17 Kasım Perşembe Günü İstinye Üniversitesi, Topkapı Kampüsü Kongre Merkezinde düzenlenen ÇOCUK HAKLARI PANELİ İstinye Üniversitesi Sosyal Hizmet ve Çocuk Gelişimi bölümleri tarafından düzenlenmiş ve Sosyal Çalışma Kulübü ve Gökkuşağı Çocuk Gelişimi Kulüpleri tarafından yürütülmüştür.

Panelin açılış konuşması Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. İlhan TOMANBAY tarafından yapılmıştır. Panelin oturum başkanlığı Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Didem ELİTEZ tarafından yapılmıştır.

Panel konuşmacılarından Sayın Doç. Dr. Sevgi USTA, paternalizm, refah, özgürleştirici ve özgürlükçü yaklaşımlar üzerinden çocukluk algısı, kapasite ve çocuk hakları bağlamında değerlendirmeleri ve birçok değerli bilgi aktarımında bulunmuştur.

Sayın Av. Aşkın TOPUZOĞLU çocuk hakları sözleşmesinin öneminden, uygulamadaki aykırılıklardan, çocuk koruma kanunundan ve icra iflas kanunda çok kısa süre önceye var olan çocukları zedeleyici maddenin uygunsuzluğu gibi pek çok önemli konuya değinmiştir.

Sayın Av. Şahin ANTAKYALIOĞLU yönetiminde bulunduğu ÇAÇAV (Çocuk Alanında Çalışan Avukatlar Ağı) ve ECPACT (Çocuklara Yönelik Ticari Cinsel Sömürü) hakkında öğrencilere bilgilendirmede bulundu. Çocukların insan ticaretinde nasıl sömürüldükleri hakkında hukuki boyutta değerli bilgileri aktarmıştır.

Sayın Sosyal Hizmet Uzmanı Mansur SEYİTOĞLU konuşmasında korunmaya muhtaç çocuklarla olan çalışma deneyimlerini mesleki bakış açısıyla, sosyal hizmet ve çocuk gelişimi bölümü öğrencilerine aktarmıştır.