Kanserde Yapay Zeka Çalıştayı Gerçekleşti

İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Ulukaya’nın açılış konuşmasının ardından BAU Medical Park Göztepe Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Türker Kılıç ilk konuşmayı gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Türker Kılıç, “Enformasyon işleyen her sistem er ya da geç zeka üretiyor. İnsan beyninin en yetkin bilgi işleyen sistem olduğunu düşünüyorduk ama değil.” sözleriyle yapay zeka ile insan beyninin gelişiminden bahsetti.

İstinye Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Levent Korkmaz, yapay zeka ile kanser hastaları için daha hızlı ve doğru bir tedavi sağlamak için nasıl çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve hangi aşamalardan geçildiğini aktardı.