EORTC PathoBiology Grubunun Yıllık Toplantısı İstinye Üniversitesi’nde Gerçekleşti

Avrupa’nın en büyük kanser araştırmaları organizasyonu olan EORTC (European Organisation for Research and Treatment of Cancer)’nin PathoBiology grubunun yıllık toplantısı İstinye Üniversitesi’nde toplandı.

Her yıl Avrupa’nın değişik bir şehrinde toplanan grup, bu yıl ülkemizde toplanmaktadır. EORTC PathoBiology grubu PAI ve uPA gibi meme kanserinde yeni klinik kullanıma giren biyobelirteçleri keşfedip onkolojinin hizmetine sunmuş bir gruptur.

Toplantı ülkemizden grubun tek üyesi olan ve İstinye Üniversitesi Moleküler Kanser Araştırma Merkezi Müdürü (İSÜMKAM) Prof. Dr. Engin Ulukaya ev sahipliğinde düzenlenmektedir. Toplantıda kanser tanı ve tedavisinde grubun üzerinde çalıştığı yeni biyobelirteçler tartışılacaktır. Ayrıca, kanser biyoinformatiği ve dolaşımdaki tümör hücreleri gibi onkolojinin geleceğini yakından ilgilendiren konular üzerine sunumlar yapılacaktır. Ülkemizden de 3’ü İstinye Üniversitesi’nden olmak üzere 5 araştırmacı yeni bulgularını sunacaktır.