Sağlık Bilimleri Fakültesi

Akademik Kadro

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden 2007 yılında mezun olan Salih Karasu aynı yıl Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim dalında Yüksek Lisans eğitimine başlamıştır. Yüksek lisans eğitimini 2009 yılında “Yenilebilir bitkisel yağlı sütlü buzun reolojik özelliklerinin optimize edilmesi” adlı tez çalışmasını ile tamamlamıştır. 2010 yılında Namık Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği anabilim dalında başlayan Salih Karasu, 2015 yılında Soğuk pres yağlar kullanılarak üretilen salata soslarının kalite özelliklerinin belirlenmesi adlı tez çalışmasıyla doktora eğitimini tamamlamıştır. Meslek hayatına 2009 yılında Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda başlayan Salih Karasu 2013 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Metalürji Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak atanmıştır. Salih Karasu aynı bölümde 2016 yılında Yrd. Doç. Dr. ve 2018 yılında da Doç. Dr. Unvanını almıştır. Salih Karasu 36 adet SCI-E kapsamında makale, 5 adet uluslararası kitap bölümü, 50 adetten fazla ulusal ve uluslarası bildiri çalışmalarında görev almıştır. Ayrıca 2 adet Tagem ve 3 adet TÜBİTAK kapsamlı projelerde araştırmacı olarak görev yapan Salih Karasu 2 adet doktora ve 4 adet yüksek lisans tez çalışmasının danışmanlığını yapmıştır. Halen YTÜ Kimya Metalürji Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde Doç. Dr. kadrosunda görev yapan Salih Karasu 2019 yılından itibaren İstinye Üniversitesinde de ders vermektedir.

Araştırma Alanları

  • Gıda Teknolojisi
  • Yağ Teknolojisi
  • Mühendislik Teknolojisi
  • Kurutma Teknolojisi