
Hacettepe Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden 1975 yılında Yüksek Lisans derecesiyle (MSc) mezun olan Funda Elmacıoğlu, 1977 yılında ikinci master programınıda Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Gıda Bilimleri programında tamamlayarak, ilk kez İhsan Doğramacı Yüksek Başarı ve Teşvik Ödülünü alan kişi olmuştur. Doktorasını yine Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Gıda Bilimleri programında 1990 yılında tamamlayan Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin ilk diyetisyeni olup; pediatri, cerrahi ve dahiliye kliniklerinde kurucu diyetisyen olarak görev yapmıştır. 2000-2007 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Beslenme öğretim üyesi olan Elmacıoğlu 2008-2014 yıllarında da Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü kurucusudur. Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu TDD (Türkiye Diyetisyenler Derneği), Türkiye Obezite Cerrahisi Diyetisyenliği, Türk Diyabet Cemiyeti, Ulusal Obezite Araştırma Derneği, Türkiye İş ve Meslek Kadınları Derneği gibi pek çok derneğin üyesi olup, TGF (Türkiye Güreş Federasyonu) Sağlık Kurul Başkanlığı ve Türkiye Gıda ve Beslenme Derneği Başkanlığını yürütmektedir. Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu 2017 yılı itibariyle, İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde akademik kadroda yer almıştır.
Araştırma Alanları
- Beslenme ve Diyetetik
- Beslenme Epidemiyolojisi
- Anne Çocuk Beslenmesi
- Sporcu Beslenmesi
- Zayıflama Diyetlerinin Sürdürülebilirliğini Etkileyen Faktörler: Niteliksel Bir Araştırma, 2021
- ZAYIFLAMA DİYETLERİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER: NİTELİKSEL BİR ARAŞTIRMA, 2021
- Evaluation of nutritional behavior related to Covid-19, 2020
- The Importance of the Nutritional Values of Some Tropical Fruits Grown in Turkey and New Approaches in Gastronomy, 2020
- Gebelik ve Laktasyonda İyot Durumu, 2019
- Gebelik ve Laktasyonda İyot Durumu, 2019
- Development and Validation of a Semi-Quantitative Food Frequency Questionnaire to Assess Dietary Intake of Turkish School-Aged Children, 2016
- Development and validation of a semi-quantitative food frequency questionnaire to assess dietary intake of Turkish school-aged children, 2016
- A pilot study on salt taste sensitivity threshold in Turkish young adults, 2016
- A pilot study on salt taste sensitivity threshold in Turkish young adults, 2016
- Evaluation Of Certain Hematologic Findings And Performances By Education The Archery Team İn Samsun District İn Terms Of Nutrition, 2016
- Evaluation Of Certain Hematologic Findings And Performances By Education The Archery Team İn Samsun District İn Terms Of Nutrition, 2016
- Samsun Bölgesi Okçuluk Takımına Beslenme Eğitimi Verilerek Bazı Hematolojik Bulguların ve Performansın Değerlendirilmesi, 2016
- Samsun Bölgesi Okçuluk Takımına Beslenme Eğitimi Verilerek Bazı Hematolojik Bulguların Ve Performansın Değerlendirilmesi, 2016
- THE RELATIONSHIP BETWEEN GLAUCOMA AND SERUM VITAMIN B12 FOLIC ACID LEVELS AND NUTRITION, 2015
- THE RELATIONSHIP BETWEEN GLAUCOMA AND SERUM VITAMIN B12 FOLIC ACID LEVELS AND NUTRITION, 2015
- The relationship between glaucoma and serum vitamin B12 folic acid levels and nutrition, 2015
- MICROBILOGICAL QUALITY OF HOME COOKED MEAT MEALS AND VEGETABLE SALADS, 2010
- Samsun Çıraklık Eğitim Merkezi ndeki çırakların antropometrik ölçümlerinin saptanması, 2009
- Alterations in body weight and biochemistry in patient treated with different psychotropic drugs in a clinic in Istanbul, 2009
- Samsun Çıraklık Eğitim Merkezi ndeki çırakların beslenme alışkanlıkları ve besin tüketim düzeylerinin saptanması, 2008
- Short term Effects of Energy Reduced Dieting on Weight Loss Body Composition and Metabolism in Overweight Turkish Men, 2007
- Samsun İli Yemek Fabrikalarındaki Mutfakların Hijyen Açısından Değerlendirilmesi, 2006
- Samsun İli Yemek Fabrikalarındaki Mutfakların Hijyen Açısından Değerlendirilmesi, 2006
- Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Çalışan Personel İçin Sanitasyon /Hijyen Eğitimi., 2004
- Samsun İl Merkezindeki Hastane Mutfaklarının Hijyen Durumunun Değerlendirilmesi, 2000
- Obesite İle Günlük Tüketilen Bazı Besin Ögeleri Arasındaki İlişki, 2000
- KONU ÇOCUK OLUNCA, ISBN: 978-625-402-050-6, 2020
- ZOOTEKNİ - Hayvan Yetiştirme ve Besleme, ISBN: 0000000000000, 2018
- Hububat Bilimi ve Teknolojisi, ISBN: 978-605-5267-86-5, 2021
- Konu Çocuk Olunca, ISBN: 978-625-402-050-6, 2020
- Türkiye Klinikleri Aile Hekimliği Dergisi - Özel Konular ''Aile Hekimliğinde Her Yönüyle Beslenme'', ISBN: 978-625-401-271-6, 2021
- Beslenme ve Diyet Bileşenleri ile Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Etkileşimine Güncel Yaklaşımlar, ISBN: 978-605-7650-48-1, 2019
- Zootekni, ISBN: 978-605-245-323-0, 2018
- Başarıya Giden Yolda Güreş Antrenörünün Rehber Kitabı, ISBN: 978-975-7386-68-2, 2010
- Beslenme ve Diyet Bileşenleri ile Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Etkileşimine Güncel Yaklaşımlar, ISBN: 978-605-7650-48-1, 2019