Yunus Emre Ortaokulu Ziyareti

Sosyal Çalışma Kulübü bünyesinde Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri, Yunus Emre Ortaokulu’nda bulunan hafif, orta ve ağır düzeydeki zihinsel engelli öğrenciler ile bir araya geldi.

Bu okulda sadece 3 sınıf zihinsel engelli öğrenciler için ayrılmıştır. Her sınıfta en fazla 6 öğrenci ve 2 öğretmen bulunmaktadır. Nasıl bir eğitim hayatı geçirdikleri, sınavları ve yaşadıkları zorluklar hakkında öğrenciler bilgilendirilmiştir. Sosyal çalışmacı adayları, bu alanda ne gibi bir misyon yüklendikleri hakkında bilgi edinmişlerdir. Ardından tüm öğrenciler birlikte dans etmiş, oyun oynamış, şarkılar söylemiş ve eğlenceli birçok aktivite yapmışlardır. Keyifli ve öğretici geçen bu günün ardından öğrenciler büyük bir deneyim kazanmıştır.