Türkiye'de ve Finlandiya'da Göçmen ve Sığınmacılar: Güncel Sorunlar ve Sosyal Çalışma Uygulamaları Paneli Düzenlendi

Sosyal Hizmet Bölümü tarafından 29 Nisan 2019 tarihinde düzenlenen ve CIF Finland Şubesi, Sosyal Hizmet Alanında Çalışanlar Derneği, BM Göç Ofisi, Uluslararası Kriz Grubu (IRC) ve Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün katılımıyla gerçekleşen panelde Tükiye ve Finlandiya'da göçmenlere ilişkin güncel sorunlar ve sosyal çalışma uygulamaları tartışıldı. İngilizce yapılan panel, İstinye Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Gülcan Urhan'ın açılış konuşması ile başladı.

İlk oturumda Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden Suzan Oktay Erol, BM Göç Ofisi'nden Lara Özügergin ve Berkay Mandıracı'nın sunumları yer aldı. Bu sunumlarda dünyada mülteci ve sığınmacı problemlerine dair çizilen genel çerçevenin yanında Türkiye'deki duruma ve güncel uygulamalara dair istatistik ve sahadan bilgiler paylaşıldı. İkinci oturumda ise CIF Finland Şubesi yönetim kurulu üyeleri Finlandiya'daki mülteci ve sığınmacılara dair politikaları ve uygulamaları paylaştılar.

Program soru-cevap bölümünün ardından misafirlerimize teşekkür belgelerinin verilmesi ile sonlandı.