Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü tarafından düzenlenen “Sosyal Refah Perspektifinden Letonya ve Türkiye’de Sosyal Sorunlar ve Sosyal Çalışma” konulu yuvarlak masa toplantısı Moderatörlüğünü Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Tomanbay gerçekleştirdi. Letonya Üniversitesi Öğretim Üyesi Ieva Ozola, Dr. Öretim Üyesi Gülcan Urhan, CIF Türkiye ve YÖRET Vakfı Onursal Başkanı Nüket Atalay konuşmacı olarak katıldı.

Karşılaştırmalı sosyal politika ve sosyal çalışma üzerine odaklanan toplantıya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı İl Müdürlüğü’nde çalışan sosyal çalışmacılar ve İstanbul’daki birçok üniversiteden sosyal hizmet akademisyenleri katılım sağladı. Toplantıda Dr. Öğretim Üyesi Gülcan Urhan, dünyadaki refah rejimlerine ve Türkiye’deki uygulamalara dikkat çekerken Ieva Ozola, Letonya’nın refah rejimine dair merak edilenleri anlattı.