Sosyal Çalışma Kulübü Madde Bağımlılığı Seminer'i Düzenledi

Sosyal Çalışma Kulübü’nün düzenlediği “Madde Bağımlılığı” konulu seminerde öğrencilere bağımlılık hakkında bir sunum yapılmıştır. Madde bağımlılığının aşamaları, biyolojik ve psikolojik etkenleri, sosyal çevrenin önemi gibi alt başlıklar değerli konuşmacılarımız Yrd. Doç. Dr. Tuğba Görgülü ve Yrd. Doç. Dr. Şeyma Katrinli tarafından etkili bir biçimde öğrencilere aktarılmıştır. Sosyal Hizmet öğrencileri, madde bağımlısı birey ile bir video çekmişlerdir. Madde bağımlısı olduğunda çok küçük yaşlarda olduğunu, çok ciddi derece ailevi problemler yaşadığını, arkadaş çevresinde birkaç kişinin madde kullandığını ve bu nedenler dolayısıyla da madde kullanmaya başladığını anlatmıştır. Tüm gençlere ,“ Madde kullanmayın, sağlığınızla oynamayın” şeklinde seslenmiştir. Hem bu video ile hem de konuşmacılarımızın değerli bilgileri sayesinde öğrenciler farkındalık kazanmıştır.