Sağlıklı Adımlar Kulübü - Beslenme Bilgi Sistemi Tanıtım Etkinliği

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Sağlıklı Adımlar Kulübü etkinliği kapsamında Diyetisyen Ramazan Balbay, Beslenme ve Diyetetik 1. ve 2. sınıf öğrencilerine Beslenme Bilgi Sistemi programının tanıtımını yapmıştır. Sağlıklı Adımlar Kulübü, öğrencilerimizi Beslenme ve Diyetetik eğitim sürecinde ve mezuniyet sonrası Diyetisyenlerin günlük çalışmasında önemli bir yere sahip olan BeBis programı ile buluşturmuştur. Eğitim kapsamında programın içeriği, kapsamı, kullanımı ve ulaşımı ile ilgili bilgiler sunulmuştur.
Beslenme Bilgi Sistemi BeBiS:

20.000 aşkın besin verisine sahiptir. İçeriğinde besinlerin 100 gr ya da porsiyonlara göre ne kadar tüketildiğinde, ne kadar kalori, su, protein, karbonhidrat, yağ, mineral ve vitamin içeriğine sahip olduğunun yanı sıra; amino asitler, yağ asitleri, antioksidan, glisemik indeks ve ORAC değerleri başta olmak üzere besin ögelerini ve elementlerinin raporlanmasını sağlayan bir yazılım programıdır. Hastalıkların Beslenme Tedavisi, Anne ve Çocuk Beslenmesi, Sporcu Beslenmesi gibi Beslenme ve Diyetetik'in tüm çalışma alanlarında kullanılabilmekte; bilimsel çalışma ve meslek uygulamalarında bireylerin beslenme durumunu saptamada derinlemesine araştırma yapma imkanı sunmaktadır.