Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gül Dikeç’in makalesi Archieves of Psychiatric Nursing dergisinin ekim sayısında dergisinde yayınlanmıştır

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gül Dikeç’in Ruhsal hastalığa sahip bireylere bakım veren aile üyelerinde depresif belirtiler, aile yükü ve içselleştirilmiş damgalama değişkenleri arasındaki ilişkinin incelendiği çalışmada, şizofreni tanısı alan hasta yakınlarının kendilerini daha çok damgaladıkları ve hasta yakınlarının algıladıkları aile yükü ve depresif belirtileri arttıkça içselleştirilmiş damgalama düzeylerinin arttığı belirlediği “Relations among Internalized Stigmatization, Depressive Symptom Frequency and Family Loading in First-Degree Caregivers of the Patients Treated in the Psychiatry Clinic of a State Hospital. Archieve of Psychiatric Nursing” isimli makale ruh sağlığı ve psikiyatri hemşireliği alanında SCI Exp ve SSCI indekslerince taranan Archieves of Psychiatric Nursing dergisinin ekim sayısında dergisinde yayınlanmıştır.

Makaleyi aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.