Sağlık Bilimleri Fakültesi

Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu "Salgın Döneminde Her Yönüyle Beslenme" konulu seminer verdi.

İstinye Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu İstanbul Milli Eğitim İş Birliği ile "Salgın Döneminde Her Yönüyle Beslenme" konulu seminer verdi. Öğretmen, öğrenci ve idarecilerin ilgi ile dinledikleri seminerde Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu “Ramazan, vücut sistemini iyi çalışmak için bir fırsat” olduğunu ifade etti.

Ramazan aynının koronavirüs salgını ile aynı zaman dilimine denk geldiğini belirten Elmacıoğlu, vitamin takviyesi almak yerine yeterli, dengeli ve sürdürülebilir beslenmenin önemini vurguladı. Yeterli ve dengeli beslenilmediğinde, dışarıdan bilinçsiz alınan vitaminin hiçbir faydası olmadığını ve vücut sistemine zarar verebileceğini açıkladı. Vitamin takviyesi alınmadan önce mutlaka hekime danışılması gerektiğini ifade etti.

Seminer sonunda velilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, iftarda Anadolu’nun besin değeri çok yüksek olan çorbalarından örneğin tarhana ve mercimek çorbasının tüketilmesi tavsiyesinde bulunan Elmacıoğlu, bunları tükettikten sonra 15- 20 dakika dinlenilmesi gerektiğini vurguladı.