Sağlık Bilimleri Fakültesi

Prof. Dr. Funda ELMACIOĞLU 11. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi’ne katıldı.

Prof. Dr. Funda ELMACIOĞLU 11 – 12 Mart 2021 tarihlerinde 11. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi’ne konuşmacı olarak katıldı.
Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) ve Selçuk Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen 11. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi 11-12 Mart 2021 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Kamu, akademi ve özel sektörden alanında uzman birçok konuşmacının katılmış olduğu konferansta “COVID-19 Sonrası Gıda ve Beslenmeye Bilimsel Yaklaşım”, “Üretim ve Tüketim Zincirinde Medyanın Rolü”, “Gıda ve İçecek Sektöründe AR-GE, İnovasyon”, “Regülasyon; Tarladan Sofraya Gıda Zinciri” başlıklı oturumlar düzenlenmiştir.
İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, “COVID-19 Sonrası Gıda ve Beslenmeye Bilimsel Yaklaşım” oturumunda, ‘’Sürdürülebilir Diyetler, Gıda Sanayi, Sağlık ve Çevre Etkileşimi’’ adlı sunumunu gerçekleştirmiştir.
Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, çevreye etkisi düşük, gıda güvenliğine uygun, günümüz ve gelecek nesiller için sağlıklı bir yaşama katkı sağlayan beslenme modelini ve neden gereksinim duyulduğunu aktarmıştır. Halk sağlığının korunması, kronik hastalıkların önlenmesini teşvik etmek amacıyla, sürdürülebilir gıda üretimi için sorumluluk alma zamanının geldiğine değinmiştir.