Multidisipliner Yaklaşımla Yeme Bilimi -Eatoloji Sempozyumu 2020

18-19 Aralık 2020 tarihleri arasında İstanbul Medipol Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ‘’Multidisipliner Yaklaşımla Yeme Bilimi -Eatoloji Sempozyumu 2020 ’’ ye İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim elemanları Prof. Dr. Funda ELMACIOĞLU, Prof. Dr. Halit Tanju BESLER, Prof. Dr. Hamit KÖKSEL ve TGDF Genel Sekreteri İlknur MENLİK katıldı.
Multidisipliner yaklaşım ile ‘’Yeme Bilimi- Eatoloji ‘’ sempozyumunda, daha sağlıklı, ve sürdürülebilir bir gıda sistemine nasıl ulaşılacağı tartışılarak, sağlıklı beslenmenin yaşanabilir bir dünya ile uyumlu hale getirilmesi, gıda tüketim, ve beslenme uygulamaları ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Hedeflerine ulaşılması konusunda bilgi birikimleri değerlendirilerek, atılacak adımlar hakkında tartışıldı.
Birleşmiş Milletler ve World Eatology Forum’un katkıları ile uluslararası ve ulusal konuşmacıların yer aldığı sempozyum hem Türkiye hem de Çin basınında yer aldı.