Mültecilerin Yolu ve Geleceği

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin düzenlediği ‘’Mültecilerin Yolu ve Geleceği’’ adlı etkinlik, üniversitemizin mütevelli heyeti üyesi ve gazeteci Ayşe BÖHÜRLER’in katılımıyla üniversitemizde gerçekleşti.

Mültecilerin yaşadığı fiziksel ve psikolojik sağlık sorunlarının genel hatlarıyla anlatılmasıyla başlayan etkinlik, Türkiye’de bulunan mültecilerin hayat koşullarının veriler üzerinden değerlendirilmesiyle devam etti. ‘’Europe’s Trial With The Refugess’’ belgeseli üzerinden mültecilerin yollarda ve Avrupa’da yaşadığı hijyen, gıda, barınma ve günlük hayata adapte olma gibi problemlerini örnekleriyle gösteren Ayşe BÖHÜRLER, mülteci kamplarındaki koşullar hakkında da bilgi verdi. ‘’Mültecilerin problemlerini yüzeysel olarak fark ediyoruz. Önemli olan yerinde görmektir’’ sözleriyle gönüllü yardımların önemine dikkat çeken Ayşe BÖHÜRLER, tüm katılımcıları mülteci sorunu hakkında duyarlı olmaya davet etti.