Sağlık Bilimleri Fakültesi

Motor Function Measurement Kursu Sertifika Töreni

İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından hazırlanan ve Türkiye’de ilk olan 1. Nöromüsküler Hastalıklarda Değerlendirme ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Sempozyumu Topkapı Kampüsü’nde yoğun katılım ile 24-26 Şubat 2020 tarihlerinde gerçekleşmişti.
Sempozyum Programı’nın ardından Tübitak Desteği ile Fransa’dan ülkemize katılan ve Motor Function Measurement Kursu eğitmenleri olan Prof. Dr. Carole Vuillerot ve O.T. Aurelie BARRİERE öncülüğünde kas hastalıklarının değerlendirilmesinde kullanılan Motor Function Measurement kursu 60 katılımcıya ücretsiz bir şekilde verilmiştir. Verilen eğitim sonrasında kursu başarı ile tamamlayan katılımcılara Motor Function Measurement yöntemi kullanım sertifikaları 7 Kasım 2020 tarihinde İstinye Üniversitesi Kongre Merkezi’nde takdim töreni gerçekleştirilmiştir.
Açılış konuşmalarını İstinye Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Ulukaya, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yasemin Çırak ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon İngilizce Bölüm Başkanı Prof. Dr. Habibe Serap İnal gerçekleştirmişlerdir. Fransa’dan katılan eğitmenler olan Prof. Dr. Carole Vuillerot ile O.T. Aurelie BARRİERE ve katılımcılar da Zoom Programı üzerinden Sertifika Törenine katılım sağlamışlardır.