Sağlık Bilimleri Fakültesi

Mezuniyete Doğru 2020: Kanserde Nütrisyon

Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından düzenlenen "Mezuniyete Doğru 2020" akademik toplantıları kapsamında "Kanserde Nütrisyon" adlı etkinliğe konuşmacı olarak Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman İnanç katıldı. Kendisine değerli katılımlarından ve kıymetli bilgi ve deneyimlerini paylaşımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Neriman İnanç kimdir?

Prof. Dr. Neriman İNANÇ, 04 Ocak 1958 tarihinde Mardin'de doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerinin ardından 1980 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Beslenme ve Diyetetik bölümünü tamamlamıştır. 1981 Yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde Diyetisyen olarak göreve başladı.

1988 Yılında ülserli hastalarda ağızdan fazla miktarda alınan kalsiyumun serum, kalsiyum ve gastrin düzeylerine etkisi ile ilgili tez çalışmasıyla yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1995 Yılında İngiltere'den aldığı destek ile, hiperlipidemik hipertansif bireylerde farklı dozlarda balık yağının etkisinin incelendiği tez projesi ile bilim doktoru unvanı aldı.

2001 Yılında Doçent olarak çalışmalarına devam eden, Prof. Dr. Neriman İNANÇ, Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hemşirelik Yüksek Okulun'da Beslenme İlkeleri ve Hastalıkları Diyet Tedavisi derslerinin öğretim üyeliğini yapmıştır. 2003 Yılında Erciyes Üniversitesi Sağlık İlimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik bölüm başkanlığı görevi yapmış ve 2006 Yılında kendi meslek alanında Türkiye'de 19. olan Profesör unvanını almıştır.

2013 Yılından itibaren Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi kurucu dekanı olarak göreve başlamıştır. Türkiye Diyetisyenler Derneği, tüple beslenme ve damardan beslenme konusu ile ilgili olarak Klinik Enterali Parenteral Kepan ve Espen Avrupa Parenteral Enteral Beslenme Derneklerine üye olan Prof. Dr. Neriman İNANÇ, mesleki çalışmalarına kurucu dekanı olduğu Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde devam etmektedir.