Sağlık Bilimleri Fakültesi

Mevzumuz Mesleki İtibar

Diyetisyen Elvan ODABAŞI 29 Haziran Salı günü Sağlıklı Adımlar Kulübün düzenlemiş olduğu etkinliğe konuşmacı olarak katıldı ve ‘’Mevzumuz Mesleki İtibar’’ adlı sunumunu gerçekleştirdi.
Dyt. Elvan ODABAŞI sunumunda diyetisyen kimdir, diyet nedir ve ne değildir, diyetisyenlik mesleğinin değerleri, görevleri ve etik ilkeleri konularını ele aldı.
ODABAŞI dünyanın değiştiğinden ve geliştiğinden bahsederek diyetisyenlerin de kendisini geliştirmesi gerektiğini vurguladı. Geçmişteki insanın ve günümüz insanının farklılıklarını belirttiği sunumunda yeni nesil insanın beslenmesinde olabilecek değişikliklere ve bu değişikliklerde yeni nesil diyetisyenin görevlerine değindi. Gelişen dünyamızda görülen gizli açlık sorununu ele alarak yeni nesil diyetisyenin küresel açlık sorununa çözüm üreten ve sürdürülebilir beslenme anlayışına uygun bir bakış açısına sahip olması gerektiğini vurguladı. Yeni nesil diyetisyende bulunması gereken aktivist, araştırmacı, etik ve inovatif özellikler hakkında öğrencileri bilgilendirdi.
Diyetisyen Elvan ODABAŞI kimdir?
Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden 2004 yılında mezun oldu.
2004-2005 yılları arasında Can Yemek Sanaayi bünyesinde Yönetici Kurum Diyetisyeni olarak çalıştı.
2005 yılında şahıs şirketini kurarak beslenme ve diyet danışma merkezinin ilk adımlarını attı.
2006 yılı itibariyle Formeo’yu bir ortağı ile kurdu.
İlk diyetisyen 2007 itibariyle Formeo bünyesine dahil oldu.
2007 yılı bitmeden diyetisyen sayısını 2 ye çıkardı. O yıl başlayıp akabindeki 4 yıl boyunca devam edecek olan Sıfır Kalori adlı Beslenme ve Sağlık gazetesinin editörlüğünü yaptı.
2009 yılı itibariyle Formeo bünyesinde Türkiye’nin ilk ve tek anne çocuk departmanını kurarak ekibine bir diyetisyen daha dahil etti.
2009 yılında Türkiye’nin ilk ve tek Diyet Marketi olan Fitiz’i iki ortağı ile birlikte hayata geçirdi.
2013 yılında marketin 2. Şubesi Beysukent’te yine Türkiye’nin ilk ve tek diyet mutfağı ile birlikte açılmıştır. Leziz ve kalorisi düşük yemeklerin, tatlıların, içeceklerin yer aldığı zengin menüsü ile misafirlerini ağırlayan Fitiz 2. Şubesini 2018 yılında Ankara Panora AVM bünyesinde açmıştır.
2017 yılında Formeo İstanbul şubesi Nişantaşı Atiye Sokak adresinde danışanlarına hizmet vermeye başlamıştır.
FORMEO Doya Doya Yaşam Merkezi kurucu ortaklarından olan Dyt. Elvan Odabaşı ’nın bu güne kadar 20’000 in üzerinde danışan takibi bulunmaktadır.
Formeo’da; İdari- Mali İşler Yöneticisi yanında, 1 Doktor, 4 diyetisyen, 1 Proje Koordinatörü ve 4 asistan ile danışanlarına- kurumlara danışmanlıklar veren Elvan Odabaşı, Fitiz’de 4 aşçı 5 servis personeliyle sektöre de hem Formeo hem Fitiz markası ile istihdam sağlamaktadır. İnsan Kaynakları hakkında yarattığı bilinç ile kendi meslektaşlarına vizyon kazandırmaya devam etmektedir.
Doya Doya Zayıfla (2011), Hayallerin Defteri (2016) adlı iki kitabı bulunan Elvan Odabaşı , ADA , TDD (Türkiye Diyetisyenler Derneği) üyesi ve BESVAK Yönetim Kurulu üyesidir. Mavi Deniz adında bir kız çocuğu annesidir.