Medyada Engelli Çocukların Temsili

İstinye Üniversitesi Gökkuşağı Çocuk Gelişimi Kulübü, 3 Aralık 2020 tarihinde İsü perculus sistemi üzerinden saat 21.00’de, Radyo Sinema Televizyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aybike Serttaş ile 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün önemine dikkat çekmek adına 290 öğrencinin katılımıyla “Medyada Engelli Çocukların Temsili” konulu konferansı gerçekleştirmiştir.
Konferans açılış konuşması gerçekleştirildikten sonra Doç. Dr. Aybike Serttaş genel olarak çocukların medyadaki temsilinden, engeli olan çocukların medyadaki temsilinden, medyada çocuğun stereotipleştirilmesinden, simgesel imhadan, çocukların ötekileştirilmesinden ve çocukların yaşlarına göre medyanın gelişimlerine olan etkisinden bahsetmiştir.
1 saat 30 dakika süren konferans sonrasında Serttaş öğrencilerin sorularını cevaplamıştır.
Etkinliğin katılımcılarına katılım belgeleri verilecektir.
Öncelikle Doç. Dr. Aybike Serttaş’a davetimizi kabul ettiği için çok teşekkür ederiz.
Katılım sağlayan tüm öğrenci arkadaşlarımıza da teşekkür ederiz.

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ GÖKKUŞAĞI ÇOCUK GELİŞİMİ KULÜBÜ