İstanbul İl Halk ve Çocuk Kütüphanelerindeki Etkinlikleri Değerlendirme Toplantısı

25.06.2019 tarihinde kütüphanelerde yapılan çalışmaları paylaşmak ve yapılan çalışmaları değerlendirmek amacıyla “İl Halk ve Çocuk Kütüphanelerindeki Etkinlikleri Değerlendirme Toplantısı” düzenlenmiştir. Toplantıya İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden Güler Özdikici, İstanbul Üniversitesi’nden Doç. Dr. Işıl İlknur Sert, çalışmanın yapıldığı kütüphane müdürleri ve öğrencilerimize destek veren kütüphaneciler ve öğrencilerimizin velileri katılmıştır.

Toplantıda Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Ali ODABAŞ’ın öğrencilerimiz için hazırlayıp gönderdiği video izlendikten sonra 2. sınıf öğrencilerinin Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesinde okul öncesi çocukları ile yaptığı resim çalışmaları, parmak oyunu, taklidi oyun, hikâye tamamlama ve pandomim gibi etkinlikleri ve sokak oyunları etkinliğini gösteren sunum ve video izlenmiştir. Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi, yürüttükleri projeye destek sağlamak için ilköğretim çocukları ile birlikte “Sokak Oyunları” adlı etkinliğe katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür belgelerini vermiştir. Daha sonra 1. sınıf öğrencilerimizin kütüphanelerde yaptıkları çalışmaları anlatan video ve fotoğraflardan oluşan sunumu gösterilmiştir. Barış Manço Kültür Merkezi Avcılar İlçe Halk Kütüphane Müdürü Reyhan ŞENER ve kütüphaneci Ayşe DERVİŞOĞLU, Bahçelievler Siyavuşpaşa Çocuk Kütüphanesi sorumlusu Ufuk DEMİR, Fatih Refik Halit Karay İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Handan KAHRAMAN, Güngören İlçe Halk Kütüphane Müdürü Kadir SAKARYA ve kütüphanecileri Solmaz YURT ve Şeyda AKYOL, İstanbul Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi Müdürü Süheyla ACAR ve kütüphane müdür yardımcısı Sibel BAHAR, Üsküdar Mihrimah Sultan Çocuk Kütüphane Müdürü Pakize SARSILMAZ ve Sefaköy Halk Kütüphane müdürü Güler Yıldız’a İstinye Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Ulukaya tarafında teşekkür belgeleri verilmiştir. Belgelerin dağıtımından sonra kütüphane müdürleri, öğrencilerimize destek veren kütüphaneciler ve bu çalışmada öncülük yapan hocalardan biri olan Doç. Dr. Işıl İlknur Sert’in görüşleri de alınarak bir dönem boyunca yapılan çalışmalar değerlendirilmiştir. Son aşamada ise kütüphanelerde çalışan 1. sınıf öğrencilerimize Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri taktim edilerek program sona ermiştir.