Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gül Dikeç’in yeni makalesi Issues in Mental Nursing’de dergide yayınlandı

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gül Dikeç’in çocuk ve ergen psikiyatri servislerinde yatan hastaların antipsikotik ilaçlara bağlı kardiyovasküler riskleri değerlendirdikleri çalışmada, çalışmaya katılan çocuk ve ergenlerin hastanede kaldıkları süre içerisinde kan basınçları, kalp atım hızları, beden kitle indeksleri ve bel çevrelerinin anlamlı bir şekilde arttığı, kardiyovasküler hastalıklar için risk taşıdıkları belirlendi. “An Investigation of Cardiovascular Risks in a Group of Children and Adolescents who Use Atypical Antipsychotics” başlıklı makale ruh sağlığı ve psikiyatri hemşireliği alanında SCI Exp ve SSCI indekslerince taranan Issues in Mental Nursing dergisinin ekim sayısında dergisinde yayınlanmıştır.

Makaleyi aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.