Sağlık Bilimleri Fakültesi

Fachhochschule des Mittelstandes ile üniversitemiz arasında işbirliği protokolü imzalandı

Almanya’nın Bielefeld kentinde merkezi yönetimi bulunan Fachhochschule des Mittelstandes (FHM - Orta Ölçekli İşletmeler Uygulamalı Bilimler Özel Üniversitesi) ile üniversitemiz arasında işbirliği protokolü imzalandı.

9 Eylül 2019 Pazartesi günü yapılan imza töreninde karşılıklı işbirliği niyet mektubu karşılıklı kabul edildi. Bu kapsamda başta Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü olmak üzere üniversitemizin birçok bölümüyle Fachhochschule des Mittelstandes arasında Erasmus ve Erasmus+ başta olmak üzere ortak araştırma ve iki diplomalı mezun yetiştirme gibi konularda işbirliği yapılacak.

İlk adım olarak 8 Eylül tarihinde Istanbul’a gelen FHM heyetinde öğretim ve uluslararası işbirliğinden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Walter Niemeier, Sosyal Çalışma ve Sosyal Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Roswitha Gembris ile aynı bölümden Prof. Dr. Feyzullah Gökdemir bulunuyordu. İki gün yapılan yoğun görüşmelerde karşılıklı anlayış ve işbirliği niyetinde ortaklık karşılıklı dile getirildi.
FHM’nin Bielefeld dışında ayrıca başta Berlin olmak üzere Almanya’nın sekiz kentinde öğretim birimleri bulunmaktadır.