Erken Çocukluk Döneminde İki Dillilik

İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından düzenlenen ‘’Erken Çocukluk Döneminde İki Dillilik’’ adlı etkinlik, Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeliha YAZICI’nın katılımıyla 23 Mayıs Çarşamba günü İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsünde gerçekleşti.

Bebeklik döneminde dil edinimini süreçlerini detaylarıyla anlatan Doç. Dr. Zeliha YAZICI, 4 yaşından önce iki dili olan çocukların iki dilini de etkin kullanma şansının önemli ölçüde arttırdığının altını çizdi. Dil beyin ilişkisini inceleyen araştırmalarda, ikinci dil ediniminde duyarlı dönem olarak 3-8 yaş aralığının önerildiğini söyleyen Doç. Dr. Zeliha YAZICI, dil bilimsel araştırmaların ise ses bilimi ve söz dizimi için 3-4 yaş arasında erken sönmelerin başladığını vurgulayarak bu görüşe karşı çıkmakta olduğunu belirtti.