Diyabet ve Beslenme Eğitimi

İSÜSEM tarafından organize edilen online etkinlikte, Dr. Öğr. Üyesi Yeter Çelik diyabetten korunmak için beslenme önerilerinde bulundu. Karbonhidratlar başta olmak üzere, mikro ve makro besin ögelerinin bireylerde diyabet gelişimi üzerine etkilerini açıklayan Çelik, katılımcıların sorularını yanıtlayarak interaktif bir eğitim gerçekleştirdi.

Dr. Öğr. Üyesi Yeter Çelik kimdir?
1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun oldu. 2006 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ‘nden yüksek lisansını 2015 yılında Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden doktora derecesini almıştır. 2000 - 2016 yılları arasında Başkent Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nde Pediatri ve Endokrin Diyetisyeni olarak görev yapmıştır. Psikonöroimmünoloji ve Fonksiyonel Tıp Diyetisyenliği eğitimini almıştır. 2018 yılı itibarıyla İstinye Üniversitesi Beslenme Diyetetik Bölümü’ünde Dr. Öğrt. Üyesi olarak görev yapmaya başlamıştır.