Sağlık Bilimleri Fakültesi

Detoks Atölyesi

Kötü beslenme, stres, hava kirliliği, yetersiz fiziksel aktivite, işlenmiş besinler, gereksiz ilaç kullanımı, bazı elektronik cihazlardan yayılan elektromanyetik dalgalar, deterjanlar, alkol tüketimi ve sigara gibi modern yaşam faktörleri hem bedenimizi hem de ruhumuzu olumsuz etkilemektedir. Modern yaşamın bu olumsuz etkilerini azaltmak / onlardan kaçınmak, vücudumuz ve ruhumuz için yüksek düzeyde bir iyilik hali kazanmak bizim ellerimizde…
Bu Detoks Atölyesinde; sağlığınızı ve enerjinizi geri kazanmanızı destekleyerek, vücudunuzun yenilenmesini ve gençleşmesini sağlayacak olan toksik birikimden kurtulmanın yollarını öğretmeyi hedefliyoruz.
Detoks sırasında, iç organlarımızın her zaman ihtiyaç duyduğu rahatlama sağlanır ve organlarımızla birlikte metabolik ve nöral sistem dengelenir, bu da mukus ve toksinlerin vücuttan atılmasını hızlandırır.
Detoks ile;
- Daha canlı bir cilt,
- Artan enerji,
- Daha iyi bir sindirim ve bağırsak aktivitesi,
- Ağırlık kaybı,
- Şişkinlikte azalma ve
- Pozitif düşünce sağlanabilir.
Sağlığımızı korumak, daha iyi görünmek, daha iyi hissetmek, daha enerjik olmak ve genç kalmak için vücudumuz için doğru yiyecekleri seçmemiz gerekiyor. Peki nedir bu doğru yiyecekler? Koyu yeşil yapraklı sebzeler başta olmak üzere tüm sebzeler, meyveler, filizler, çiğ sert kabuklu meyveler ve baklagiller gibi vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sağlayan, bize enerji veren, sağlığımızı arttıran, bağışıklık sistemimizi güçlendiren ve hatta bizi genç tutan yiyeceklerdir. Detoks programında hazırladığımız yemekler; sağlığımızı iyileştiren, toksinleri nötralize eden, bağışıklık sistemini güçlendiren ve daha genç olmamıza yardımcı olan gıdaları içermektedir.