Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencilerimiz Beyaz Önlüklerini Giydi

İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencileri, 25 Aralık 2018 Salı günü İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsünde gerçekleşen törenle mesleğe ilk adım niteliği taşıyan beyaz önlüklerini giydi. Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Büşra SONAY konuşmasıyla başlayan tören, SBF Çocuk Gelişimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hale DERE ÇİFTÇİ’nin günün önemini anlatan konuşmasıyla devam etti. Mesleğin gebelik sürecinden başlayarak çocuğun 18 yaşına gelene kadar olan süreci kapsayan geniş bir iş alanının olduğunu belirten Doç. Dr. Hale Dere ÇİFTÇİ, ‘’Ruh ve beden sağlığı yerinde bireylerin oluşturacağı gelecek nesillerin desteklenmesi, ülke kalkınmasının da en önemli unsurlarından biridir.’’ dedi. Törende konuşan İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin ULUKAYA, ‘’Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara verdiği önemi ve hediye ettiği bayramı biliyorsunuz. Toplumun bu denli önemli bir grubuna çocuk gelişimciler sahip çıkacak’’ sözleriyle ebelik mesleğinin önemine dikkat çekti. Çocuk gelişimcilerin bir ülkenin geleceğine bizzat etki ettiğine değinen Prof. Dr. Engin ULUKAYA öğrencilere meslek yolculuklarında başarılar diledi.

Tüm Fotoğraflar