Sağlık Bilimleri Fakültesi

Çocuk Gelişimi Beyaz Önlük Töreni Gerçekleşti

2019-2020 Akademik Yılı Çocuk Gelişimi Bölümü Beyaz Önlük Töreni, Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hale Dere Çiftçi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yasemin Çırak’ın açılış konuşmalarının ardından beyaz önlük töreni gerçekleşti.

Çocuk Gelişimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hale Dere Çiftçi “Sağlık hizmetleri disiplinlerarası çalışmayı gerektiren önemli bir konudur. Bu alandaki çalışma gruplarından biri de çocuk gelişimcilerdir. Çocuk gelişimci gebelikten başlayarak on sekiz yaşına kadar çocuğu aile ve çevresini içine alan geniş bir çalışma ortamına sahiptir.” diyerek mezun olduktan sonra mezunların yetiştireceği gelecek nesiller ülke kalkınmasının da en önemli unsuru olduğuna vurgu yaptı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yasemin Çırak “Beyaz Önlük saflığın, temizliğin ve etiğin nişanesidir. Bizler de hocaları olarak bu beyaz önlükleri emanet ediyoruz. Sonuna dek beyaz kalması gerektiğini öğrencilerimize söylüyoruz. Bu şekilde kalacağına da inanıyoruz.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımı attı.