Sağlık Bilimleri Fakültesi

Tarihçe

 

Sağlık Bilimleri Fakültesi, 23.04.2015 tarih ve 29335 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuş olan İstinye Üniversitesi’nin ilk fakültelerinden birisidir. 2016 yılında Beslenme ve Diyetetik, Ebelik, Türkçe Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ve Türkçe Hemşirelik bölümleri ilk öğrencilerini alarak eğitime başlamıştır. 2017 yılında ise Çocuk Gelişimi, Dil ve Konuşma Terapisi ve Sosyal Hizmet bölümleri ilk öğrencilerini almıştır. 2018 yılında İngilizce Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ve İngilizce Hemşirelik bölümleri açılmış ve eğitime başlamıştır

Sağlık Bilimleri Fakültesi, bünyesindeki bölümler (Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Dil ve Konuşma Terapisi, Ebelik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Sosyal Hizmet) hem ülkemizde, hem de dünyada en fazla ihtiyaç duyulan ve gelecek vaat eden meslek gruplarını kapsamaktadır. Multidisipliner ve interdisipliner ekip çalışmalarına olanak sağlayan bu meslekler, öğrencilere çok farklı kariyer seçenekleri sunmaktadır. Mezunlar özel ve resmi sağlık kuruluşlarında, eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, kamu ve özel kuruluşlarda danışmanlık, eğiticilik, yöneticilik gibi görevler alabileceği gibi, kendi özel kliniklerini açarak hizmet verebilir ya da akademik kariyeri tercih ederek akademisyenlik yapabilirler. Bu mesleklere gereksinim hiçbir zaman azalmayacağından, mezunlar alanlarında ihtiyaç duyulan birer profesyonel olarak mesleklerine atılacaktır.

Güçlü ve dinamik akademik kadrosuyla İstinye Üniversitesi’nin en önemli hedeflerinden biri ulusal ve uluslararası alanda mükemmelliğe ulaşmaktır. Bu amaçla, bilim ve teknolojiye dayalı eğitim ve öğretim ortamıyla ve “Keşfet Kendini” sloganıyla öğrencilerimizin araştırma, girişimcilik, liderlik gibi potansiyel özelliklerini ortaya çıkarmalarına olanak sağlayan bir ortam sunulmaktadır. İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü, Dünyanın önde gelen kültür başkentlerinden biri olan İstanbul’da, şehrin tüm bölgelerine rahatlıkla ulaşabileceğiniz bir konumdadır. Ayrıca, İstinye Üniversitesi olarak, mesleki eğitimin yanı sıra, öğrencilerimizin “İstinyelilik Manifestosu”nu birer ilke olarak benimsemesi ve bu şekilde sanatsal ve kültürel yönden de yetişmiş birer birer olarak mezun olmaları hedeflenmektedir.