Meme Sağlığı Gönüllü Eğitici Eğitimi

İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen ‘’Meme Sağlığı Gönüllü Eğitici Eğitimi’’ adlı etkinlik, Türkiye Meme Vakfı Kurumsal İletişim ve Proje Danışmanı Feza ŞENGEL’in katılımıyla 30 Nisan Pazartesi günü İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü’nde gerçekleşti.

Konuşmasına meme kanserinin erken teşhis edilmesi halinde büyük oranda tedavi edildiğini hatırlatarak başlayan Feza ŞENGEL, ‘’2006 yılında farkındayım korkmuyorum adlı bir kampanya başlatarak, 20 bin kişiye ulaştık. Bugün 42 bin kişiye ulaşarak büyük bir farkındalık yaratıyoruz. Birçok Türk vatandaşı tarafından desteklenen büyük bir sivil toplum örgütü olduk’’ sözleriyle konunun sivil toplum ve gönüllük tarafına vurgu yaptı. Kadınların hekimlerden çok birbirlerini dinlediklerini belirten Feza ŞENGEL, hedeflerinin gençleri bilgilendirmek ve arkadaşına anlat modeliyle 6 milyon kadına ulaşmak olduğunu söyledi. Organize hareket etmenin önemine dikkat çeken Feza ŞENGEL, katılımcılara projenin uygulama yöntemlerini anlattı.