Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nün, Sürdürülebilir Yaşam Kulübü tarafından düzenlenen ''Hayat Devam Ediyor COVİD 19'da Sağlıklı Gıda, Sağlıklı Tarım ‘’konulu seminer, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül SELIŞIK ‘ın konuşmacı olarak katılımı ile gerçekleştirilmiştir.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nda, çeşitli bölümlerde yöneticilik görevlerinde bulunan Selışık, FAO'ya Temsilci Yardımcısı olarak, on yıldır çalışmalarına devam etmektedir. Kamu / özel kurumlar ve bağışçı kuruluşlarla ortaklıklar geliştirmede kilit bir iletişimci olarak görev yapmıştır. Sürdürülebilir gıda güvenliği, tarım, kırsal kalkınma ve doğal kaynak yönetimine odaklanarak, Türkiye ve Orta Asya ülkelerinde politika ve kapasite geliştirme, kaynak mobilizasyonu konularında görev almıştır.
''Hayat Devam Ediyor COVİD 19'da Sağlıklı Gıda, Sağlıklı Tarım'' konulu seminerde, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Sayın Selışık, FAO'nun asıl amacının sürdürülebilirlik; açlık ve yetersiz beslenme sorunlarını ortadan kaldırmak, kırsal yoksulluğu azaltmak, tarım, ormancılık ve balıkçılık faaliyetlerini daha verimli ve sürdürülebilir hale getirmek, gıda sistemlerini geliştirmek, kriz ve afetler karşısında dirençliliği arttırmak gibi pek çok amaç konusunda bilgi vermiştir.
''Kırsal yoksulluğu azaltmak için çiftçi korunmalı ve desteklenmelidir''. ''En yaygın tarım biçimi aile çiftçiliğidir'' ifadeleriyle tarımsal üretimin önemine vurgu yapan Selışık, hayvancılık sektörünün Covid-19 faktörü nedeniyle düşüşe geçtiğini ve stokçuluğun artarak israfı da beraberinde getirdiğini belirtmiştir.
İstinye Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencilerinin katılımının yoğun olduğu seminerde, Sayın Selışık; israfın azaltılması, tarımsal üretimin artırılması, tarladan sofraya zinciri, sürüdürülebilir gıda ve tarım konularını ele alan ''Gıdanı Koru Kampanyası'' hakkında bilgi vermiştir.
Faculty of Health Sciences