Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Elif EMİROĞLU, İSÜSEM tarafından organize edilen etkinlikte mutfaklarımızda sıklıkla yapılan hazırlama ve pişirme hatalarını anlattı.
Türk mutfak kültüründe sıklıkla yapılan hatalara dikkat çeken Emiroğlu, besin ögesi kaybını minimalize etmek ve besin zehirlenmelerini önlemek için hangi uygulamalardan kaçınmamız gerektiğini anlattı. Etkinlikte, mutfakta yaptığımız en büyük hata olan gıda israfını önlemek için atabileceğimiz adımlara değinildi.
Elif EMİROĞLU kimdir?
Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden ''Besin Seçiminde Marka Sadakatinin Rolü'' adlı mezuniyet projesi ile 2015 yılında şeref öğrencisi olarak mezun olmuştur. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başlamış ve 2018 yılında ''Kronik Periodontitisli Yetişkin Bireylerde C vitamini ve Oksidatif Durum İlişkisi'' adlı tezi ile Uzman Diyetisyen ünvanını almıştır. 2015-2017 yılları arasında Marmara Üniversitesi Gastroenteroloji Enstitüsü'nde Klinik Diyetisyen olarak; İBB İSMEK Hayatboyu Öğrenme Merkezi'nde ise Eğitici Diyetisyen olarak görev yapmıştır. 2017 yılı itibariyle İstinye Üniversitesi'nde çalışmakta olup, Marmara Üniversitesi'nde aynı alanda doktora eğitimine devam etmektedir.