Faculty of Health Sciences

Hemşirelikte Yapay Zekâ Ve Teknoloji Entegrasyonu Sempozyumu

İstinye Üniversitesi ve MLP Care iş birliğiyle gerçekleşen Hemşirelikte Yapay Zeka ve Teknoloji Entegrasyonu Sempozyumu; 10 Mayıs 2019 Cuma günü İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü'nde gerçekleşti.

MLPCARE Hasta Bakım Hizmetleri Direktör Yardımcısı Uzman Hemşire Emel GÜMÜŞ’ün hemşirelik mesleğinin önemini anlatan konuşmasıyla başlayan sempozyum; MLPCARE Strateji ve Performans Grup Koordinatörü Dr. Hikmet ÇAVUŞ, İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Engin ULUKAYA ve İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih BULU’nun açılış konuşmalarıyla devam etti.

Sempozyumun birinci paneli Uzman Hemşire Emel GÜMÜŞ başkanlığı ile başladı. Panelde “yapay zekâ ve sağlık” konu başlığı altında Dr. Levent KORKMAZ konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasını “hastana daha çok temas et” sloganı altında sürdüren Dr. Levent KORKMAZ, “Yapay zekâ hep şöyle sanılıyor; bir şey var, kendi kendine öğreniyor, büyüyor ancak yapay zekâ böyle bir şey değil. Yapay zekâ bizim ona öğrettiklerimizi, bizim için gerçekleştiriyor o yüzden yapay zekâdan korkmayın.” sözleriyle yapay zekayı doğru anlamanın önemine dikkat çekti.

Sempozyum Dr. Gülten OKUR, “Teknolojinin hemşirelik eğitimine entegrasyonu” başlığı altında konuşmasını gerçekleştirmesiyle devam etti. Öğrenmenin nasıl etkili hale getirileceğini sorgulamanın daha iyi sonuçlar elde etmede önemli bir nokta olduğunu belirten Dr. Gülten OKUR, eğitimde arttırılmış gerçeklik konusunu tüm detaylarıyla değerlendirdi. Uzman Hemşire Eylem TOĞLUK “ Hasta bakımında mobil uygulamalar” başlığı altında konuşmasını gerçekleştirdi. TOĞLUK’ un konuşmasının ardından tartışma ve soruların kabul edilmesiyle sempozyumun ilk paneli sonlandırıldı.
Sempozyumun ikinci paneline İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Refika GENÇ KOYUCU başkanlık yaptı. İkinci panelin ilk konuşmasında Medical Park Ankara Genel Müdürü Dr. Tonguç SUGÜNEŞ “Hastane yönetiminde teknolojinin yeri” başlığı altında bir konuşma gerçekleştirdi. Dr. Tonguç SUGÜNEŞ, teknoloji ve kişilerarası İletişim’in önemine de dikkat çekerek konuşmasını sonlandırdı. MLPCARE İnsan Kaynakları Koordinatörü Şehnaz BULAK konuşmasıyla devam sempozyumda işe alım süreçlerinde teknolojinin önemi konuşuldu. “Çalışanı merkeze koymak” anlayışıyla hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Şehnaz BULAK, işe alım esnasında yeteneğin belirlenmesinin önemine dikkat çekti. MLPCARE Sağlık Hukuku danışmanı Dr. Nezih Varol, “Teknolojinin Hemşirelik Alanına Hukuksal Açıdan Yansıması” başlığı adı altında konuşmasını gerçekleştirmesiyle devam eden sempozyumda, hemşirelik, yapay zeka ve robotlar başlıklarından gelecekteki etkileri tartışıldı.