Sağırlar Topluluğunun Ayrımcılık Deneyimleri ve Sosyal Hizmet

SBF Sosyal Hizmet Bölümü ve İTBF İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü iş birliğiyle "Sağırlar Topluluğunun Ayrımcılık Deneyimleri ve Sosyal Hizmet" konulu bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik, işaret dili ve yapay zeka alanında ortak müfredat çalışmaları üzerine odaklanan EDUSIGN & SIGNEDU projesinin bir parçası olarak gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü'nden Dr. Fatmanur Alsancak konferans verirken moderatörlüğü İstinye Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü'nden Arş. Gör. İsmail Nalbantoğlu gerçekleştirdi.

Bu önemli etkinlik, sağır bireylerin toplum içinde karşılaştıkları ayrımcılık deneyimlerini ve sosyal hizmet alanında bu tür ayrımcılıkların nasıl ele alınabileceğini tartışmayı amaçladı. Konuşmacı ve diğer katılımcılar, işaret dilinin sosyal hizmetteki önemini vurguladı.

Etkinlik kapsamında, işaret dili uzmanları, sosyal çalışmacılar ve sağır topluluğu temsilcileri bir araya geldi. Konuşmada, ayrımcılıkla mücadele etmek ve sağır bireylerin topluma daha iyi entegre olmasını sağlamak için yeni stratejiler ve uygulamalar ele alındı.

Proje koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ülkü Kölemen, etkinliğe katılan tüm katılımcılara teşekkür ederken, sağır topluluğunun haklarını savunmaya yönelik benzer etkinliklerin ileride de düzenlenmeye devam edeceğini belirtti.