İstinye Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ve Öğr. Gör. Elif EMİROĞLU'nun konuşmacı olduğu 'Mutfağımızdaki Hatalar: Besinler ve Sağlığımıza Etkileri' başlıklı etkinlik 1 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirildi.
''Yüzyıllar boyu, birçok etmenin etkisi ile gelişen ve zenginleşen Türk mutfak kültürü birçok özelliği ile sağlıklı beslenme önerilerine uygunluk göstermektedir. Ancak, sağlıklı uygulamaların yanı sıra, sağlıksız bazı uygulamalar da yer almaktadır; bunların büyük kısmı kullanılan malzemelerden daha çok, hazırlama ve pişirme yöntemleri ile ilişkilidir. Bu programın amacı; mutfaklarımızda sıklıkla yapılan hazırlama / pişirme hataları ve bu hataların sağlığımız / besinler üzerine etkileri hakkında bilgi paylaşımında bulunmaktı.''
Faculty of Health Sciences