Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Telerehabilitasyon

Telerehabilitasyon Nedir?

Telerehabilitasyon; elektronik iletişim sistemlerini kullanarak fizyoterapi ve rehabilitasyon hizmetlerinin uzak mesafelere taşınmasını ifade etmektedir. Bu hizmet Doç.Dr. Yasemin BURAN ÇIRAK koordinatörlüğünde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim elemanları ve klinik uygulamaya çıkan son sınıf öğrencileri tarafından verilmektedir. Fizyoterapistlerimizden değerlendirme sonrası egzersiz danışmalığı ve öneriler alabilirsiniz.

Kimler Katılabilir?

Nörolojik problemleri, omurilik yaralanmaları, kas iskelet sistemi ve omurga problemleri, kas hastalıkları, solunum problemleri, postür problemleri, bası yaralanmaları olan, evde bakım hizmeti ve fizyoterapi ve rehabilitasyon ihtiyacı bulunan tüm bireyler başvuru yapabilir ve programa katılabilirler.

Nasıl Katılabilirim?

İstinye Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü web sitesinden uygulama linkine erişim sağlayabilirsiniz. Uygulamaya katılmak için video konferans şeklinde bağlanabileceğiniz internet erişimine ihtiyacınız vardır. Katılmak istediğiniz takdirde isim ve telefon numaralarınızı bizlere iletmeniz gerekmektedir. İstinye Üniversitesi’nin telerehabilitasyon sistemi üzerinden sizinle bağlantı kurulacak ve randevu verilecektir.

Veya, aşağıdaki link üzerinden kullanıcı adı oluşturup giriş yaparak bizlerden randevu alabilirsiniz. Uygulama ve verilecek hizmet tamamen ücretsizdir.

videoklinik.com

Sayılar ile Telerehabilitasyon

2020-2021 Öğretim yılında 10 öğretim elemanı ve 62 Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü son sınıf öğrencisinin katkıları ile 46 hastaya yaklaşık 1260 seans hizmet verilmiştir.

telerehabilitasyon