Prof. Dr. Engin ULUKAYA,
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V.

Sağlık Bilimleri Fakültesi, bünyesindeki bölümler (Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Dil ve Konuşma Terapisi, Ebelik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Sosyal Hizmet) hem ülkemizde, hem de dünyada en fazla ihtiyaç duyulan ve gelecek vaat eden meslek gruplarını kapsamaktadır. Multidisipliner ve interdisipliner ekip çalışmalarına olanak sağlayan bu meslekler, öğrencilere çok farklı kariyer seçenekleri sunmaktadır. Mezunlar özel ve resmi sağlık kuruluşlarında, eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, kamu ve özel kuruluşlarda danışmanlık, eğiticilik, yöneticilik gibi görevler alabileceği gibi, kendi özel kliniklerini açarak hizmet verebilir ya da akademik kariyeri tercih ederek akademisyenlik yapabilirler. Bu mesleklere gereksinim hiçbir zaman azalmayacağından, mezunlar alanlarında ihtiyaç duyulan birer profesyonel olarak mesleklerine atılacaktır.

Güçlü ve dinamik akademik kadrosuyla İstinye Üniversitesi’nin en önemli hedeflerinden biri ulusal ve uluslararası alanda mükemmelliğe ulaşmaktır. Bu amaçla, bilim ve teknolojiye dayalı eğitim ve öğretim ortamıyla ve “Keşfet Kendini” sloganıyla öğrencilerimizin araştırma, girişimcilik, liderlik gibi potansiyel özelliklerini ortaya çıkarmalarına olanak sağlayan bir ortam sunulmaktadır. İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü, Dünyanın önde gelen kültür başkentlerinden biri olan İstanbul’da, şehrin tüm bölgelerine rahatlıkla ulaşabileceğiniz bir konumdadır. Ayrıca, İstinye Üniversitesi olarak, mesleki eğitimin yanı sıra, öğrencilerimizin “İstinyelilik Manifestosu”nu birer ilke olarak benimsemesi ve bu şekilde sanatsal ve kültürel yönden de yetişmiş birer birer olarak mezun olmaları hedeflenmektedir.

İSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak en öncelikli amacımız; mesleğinde tam donanımlı, yaratıcı ve bilime katkı sağlayacak sağlık personeli yetiştirmektir. Bu bağlamda öğrencilerin, ilk günden itibaren meslekleriyle ilgili en güncel gelişmeleri kapsayan, gerek teorik gerekse pratik eğitimler alması ve alanlarında birer uzman olarak mezun edilmesi en önemli hedefimizdir. Üniversitemiz bünyesindeki uygulama laboratuvarları ve simülasyon alanları öğrencilerimizin eğitim süreleri boyunca bol miktarda uygulamalı eğitim almasına olanak sağlamaktadır. Ayrıca Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış “Medical Park, VM Medical Park ve Liv Hospital” hastanelerinde tüm öğrencilerimize ilk yıldan itibaren staj/uygulama imkanı tanınmaktadır. Böylelikle öğrencilerimizin daha ilk yıldan hastane ortamıyla tanışmaları ve meslek hayatını erkenden tanımalarına olanak sağlanmaktadır. Ayrıca, İngilizcenin günümüzdeki önemi herkes tarafından bilinmektedir. Öğrencilerimizin meslekleri ile ilgili İngilizceyi en iyi düzeyde öğrenmelerini sağlamak da fakültemizin öncelikleri arasındadır. Ülkemizde parlayan sektörlerden biri olan “sağlık turizmi” İngilizce bilen elemanlara ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle, İngilizce eğitimi fakültemizin olmazsa olmazları arasındadır. Tüm bunlara ilaveten, mezuniyet sonrası, “Liv Hospital, Medical Park ve VM Medical Park” hastanelerini tek çatı altında birleştiren “MLPCare Grubu” bünyesinde mezunlarımıza iş imkanı sunulmaktadır.