Sağlık Bilimleri Fakültesi

Meme Sağlığı Semineri ve Proje Tanıtımı

İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen ‘’Meme Sağlığı’’ semineri ve ‘’Proje Tanıtımı’’ etkinliği, Türkiye Meme Vakfı Başkanı Dr. Can GÜRBÜZ ve Türkiye Meme Vakfı Kurumsal İletişim ve Proje Danışmanı Feza SENGEL’in katılımıyla İstinye Üniversitesi Topkapı kampüsünde gerçekleşti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun TERZİOĞLU’nun açılış konuşmasında ‘’Türkiye’de 7 kadından birine meme kanseri teşhisi konuyor.’’ sözleriyle konun önemine vurgu yaptığı seminer, genel olarak kanser hastalığının özellikleri ve meme kanseri hastalığının oluşma sürecinin anlatılmasıyla devam etti. Meme kanserinde konulan erken teşhisin çok önemli olduğunu hatırlatan Dr. Can GÜRBÜZ, bu noktada insanların kendi kendilerine uygulayabilecekleri muayene yöntemlerini anlattı. ‘’Türkiye’de değişen yaşam koşulları sebebiyle 40 yaş altı kadınlarda meme kanserinde Avrupa’da birinci sıradayız’’ sözleriyle rutin doktor kontrollerinin aksatılmaması gerektiğinin üzerinde duran Dr. Can GÜRBÜZ, meme kanserine etki eden dış faktörleri de değerlendirdi. Sigara kullanmamanın ve düzenli spor yapmanın meme kanserinden korunma yolunda alınabilecek önlemler olduğunu söyleyen Dr. Can GÜRBÜZ, hastalığa yakalanmada ön plana çıkan risk faktörlerini de anlatarak konuşmasını bitirdi.

Meme kanseri ile mücadelede en önemli aşamanın halkı bilinçlendirmek olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Feza SENGEL, yürütmekte oldukları ‘’Farkındayım, Korkmuyorum’’ adlı kampanya projesi hakkında bilgi verdi. Örgütlü çalışmanın önemine vurgu yapan Feza SENGEL, vakıflarına gönüllü çalışanlar aradıklarını belirtti.