Neden İSÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon?
  • Bölüm akademik kadrosu Hacettepe, İstanbul üniversitesi gibi seçkin üniversitelerden fizyoterapi doktorasına sahip, bilimsel üretkenliği ve eğitim becerileri yüksek ve genç bir kadrodur. Kardiyopulmoner Rehabilitasyon, Nörolojik ve Romatolojik Rehabilitasyon konularında uzmanlaşmış olan kadromuz Fizyoterapinin daha farklı alt alanlarında uzmanlaşmış akademisyenlerle genişlemeye devam etmektedir.

• Bölümün eğitim dili Türkçe’dir. Hazırlık eğitimi yoktur. Ancak hazırlık eğitim programının eşdeğeri bir İngilizce eğitim programı ve mesleki/akademik İngilizce dersleri 4 senelik lisans programına yerleştirilmiştir. Böylelikle öğrencilerimiz İstinye Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden akademik seviyede İngilizce ile, azırlık sınıfı okumaksızın, 4 senede mezun olabileceklerdir.

• Bölüm müfredatımız Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Lisans Eğitimi Ulusal Çekirdek Eğitim Programı (FTRÇEP) kriterleri temel alınarak hazırlanmış olup, nitelikli bir Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Lisans eğitiminin tüm gerekliliklerini karşılamaktadır.

• Bölüm müfredatı kapsamında staj başta üniversitemiz bünyesindeki Medical Park ve Liv Hospital zincirlerinin 25 yıllık birikim ve kurulu sistemi olmak üzere her türlü imkan değerlendirilerek öğrencilerimize nörolojik rehabilitasyon, kardiyopulmoner rehabilitasyon, ortopedik rehabilitasyon, pediatrik rehabilitasyon, gibi fizyoterapinin farklı alt alanlarında staj yapma ve deneyim kazanma fırsatı sunulabilecektir.

• Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü bünyesinde kullanılan Beş (5) Fizyoterapi Uygulama Laboratuvarları öğrencilerimize uygulamalı eğitim olanağı sunmaktadır. İstinye Üniversitesinde iyi teorik eğitimi sağlayacak nitelikli akademisyenlerin yanı sıra, uygulamalı eğitim ve araştırmalar için de yeterli ve son teknolojik donanıma sahip laboratuvarları bulunmaktadır. Bu labratuvarlar;

1. Egzersiz ve Nörolojik Rehabilitasyon Uygulama Laboratuvarı
    2. Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Ünitesi Uygulama Laboratuvarı
    3. Elektrofiziksel Ajanlar Ünitesi Uygulama Laboratuvarı
    4. Elektroterapi Ünitesi Uygulama Laboratuvarı
    5. Ortopedik Rehabilitasyon Ünitesi Uygulama Laboratuvarı

• Bölüm programımızdaki araştırma yöntemleri dersi kapsamında öğrencilerimiz araştırma yapma ve isterlerse araştırmalarını yayına dönüştürme imkanı bulacaklardır.

• Bölüm öğrencileri her yıl düzenlenen Türkiye Fizyoterapistler Derneği Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Öğrenci Kongresi’ne aktif olarak katılmaya teşvik edilmektedirler. Akademisyenlerin danışmanlığında isteyen öğrenciler birinci sınıftan itibaren yaptıkları bilimsel araştırmalarla kongreye katılabilmektedirler. Üniversitemiz bu kongrelere öğrenci katılımını desteklemektedir.

• Üniversitemiz Amerika Birleşik Devletleri Kuzey Carolina Winston-Salem State Üniversitesi ile üniversitemiz fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümünün Doctorate of Physical Therapy programına (DPT) akreditasyonu için ön anlaşmalar yapılmıştır. Böylelikle öğrencilerimiz Amerika’da ve tüm dünyada da geçerli ikinci bir diplomaya sahip olma şansı yakalayacaklardır.

• Üniversitemiz mezuniyet sonrası Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında tezli yüksek lisans eğitim olanağı sağlamaktadır. Yüksek lisans eğitimi için öğrencilerimize Başarı Puan Ortalamasına göre yapılan değerlendirme ile %100’e varan burs hakkı tanınmaktadır.

• Bölüm kontenjanlarımız 8 kişi tam burslu, 20 kişi %50 indirimli, 40 kişi %25 indirimli ve 12 kişi ücretli olarak belirlenmiştir.